Er kvinner mer opptatt av interiør enn menn?

Det er en kjensgjerning at kvinner er mer opptatt av interiør enn menn. Og dette kommer nok ikke til å endre seg, selv om flere og flere menn har blitt mer interiørinteresserte de siste årene. Det tar veldig lang tid å bytte om på tradisjonelle kjønnsrollemønstre.

Hvorfor er kvinner så glade i interiør?
Det er flere grunner til at kvinner er så glade i interiør. Den viktigste faktoren er kanskje at kvinner har et eget omsorgsgen, som gjør at de har et stort ønske om å holde redet lunt og fint. Kvinner ønsker altså å ha et fint hjem for familien sin. Men et fint hjem har også blitt et slags statussymbol, det sier noe om hvem du er – eller hvem du ønsker å være. Kvinner er glade i farger og estetikk, både i mote, og i hjemmet.

Hva slags interiør liker menn?
Nylig var det ett intervju i en av de store avisene om en godt voksen mann som var veldig glad i shabby chic, og at det var svært tabu for menn å like den stilretningen. Det forventes ofte at menn skal innrede hjemmene sine med store skinnsofaer, enorme TV-er, mørke farger og lite lys. Heldigvis er denne stereotypien ikke like sterk i dag som den var for bare få år siden, og det er nå lov for menn til å innrede hjemmene sine slik de selv ønsker.

Viktigheten av en god sofa
En ting både menn og kvinner enes om, er viktigheten av en god sofa. Dette er ett av få møbler menn og kvinner i parforhold faktisk velger ut sammen. Det er viktig å finne en sofa som begge liker, som både er fin å se på og komfortabel å sitte i. Dette er ikke så lett, så man bør gå noen runder før man investerer i en ny sofa. Er du en av dem som er på nett? finn din sofa her!

Hus eller leilighet?
Det er ofte stor forskjell på interiører om man bor i hus eller leilighet. I en leilighet må man finne smartere løsninger, fordi man ofte ikke har like mye plass som i et hus. I et hus derimot er det viktig å finne løsninger som spiller på lag med de forskjellige rommene, også et hus kan fort bli overfylt med ting man ikke trenger. Spesielt hvis man er mange som bor i huset. Det viktigste er likevel en personlig stil.

Hva er personlig stil?
De fleste tror de innreder hjemmene sine med en personlig stil? Men gjør folk egentlig det? Det kan være vanskelig å ha en helt unik stil i disse dager, da man lett blir påvirket av magasiner, blogger og oppussingsprogrammer på TV. Hvor går egentlig grensen mellom det å bli inspirert og det å kopiere noen andre sin stil? Eller kanskje det ikke betyr så mye, så lenge man har en stil man føler er sin egen, og som man føler seg vel i.

Skal man inngå kompromiss?
Men hva hvis din partner har en helt annen stil enn deg. Skal dere inngå kompromiss? Mange menn får ofte ett rom i huset som er bare sitt, mens kvinnene får innrede resten av rommene. Men det er svært individuelt hva som er riktig svar, og det finnes ingen fasit.