Bryllupsfest i hagen

Det er veldig populært å leie lokaler til bryllupsfesten, men dette kan være veldig kostbart. Dessuten kan det lokalet man ønsker å leie, være opptatt. En rimeligere løsning kan være å ha festen i hagen, eller i hagen til foreldrene til brud eller brudgom. Det krever litt mer organisering og planlegging, men blir til gjengjeld billigere.

Matlaging og servering

Hvis bryllupsfesten skal arrangeres hjemme, gjelder det å få hjelp fra slekt, naboer og venner. Og det er helt sikkert mangeDecorative Outdoor Party Lights in Garden som gjerne vil hjelpe til. Spør for eksempel noen litt lenger ute i slekten, ettersom de aller nærmeste sikkert foretrekker å være der som gjester. Kanskje er det noen i familien som kjenner en god kakebaker som kan hjelpe til, og selvsagt kan også familie og venner bidra med baking og matlaging. Det finnes også mange ferdigretter man raskt kan varme opp. De kan ofte kjøpes i store kvanta til familieselskap. Et annet alternativ er et koldtbord eller et smørbrødbord, som enten kan bestilles eller lages selv.

Bord og benker

Selvsagt må alle ha et sted der de kan sitte. Kanskje trengs det nye bord eller benker. Noen benker kan man raskt lage selv, dersom man er fingernem. Byggematerialer eller ferdige hagemøbler kan kjøpes billig på nettet, for eksempel hos Buildor.no. En danseplatt kan også lages med litt hjelp fra venner og bekjente. Eller kanskje den kommende svigerfar trår til. Hvis hagen er flat, er det ikke engang sikkert det trengs en danseplatt. Og musikken kan være rimelig. Spør om noen bekjente kan traktere et instrument, eller velg musikk på CD. En av de yngre i familien kan eventuelt være DJ for en kveld.

Pynte i hagen


Pynten i hagen kan også gjøres billig. Blomster og planter i krukker og kar kan både pynte opp, og de kan brukes til å dele opp hagen, slik at spiseområdet er ett sted, danseplatten et annet sted, og så videre. Hvis det er mørkt om kveldene, kan lyslenker være fin pynt. Mange av disse lenkene er batteridrevne, slik at de kan henges hvor som helst, uten behov for ledning.