Kom i form sammen

Det finns mange aktiviteter, som dere kan gjøre sammen som et par. Aktiviteter sammen styrker ekteskapet. Noe som er ekstra bra for å styrke ekteskapet er å trene sammen. Ved å trene sammen motiverer man hverandre og kjemper sammen om å nå i mål. Trening hjelper deg ikke bare til å komme i form og føle deg bedre i din kropp. Trening kan også styrke partnerskapet. Så hvorfor ikke høre partneren din om han/hun har lyst til å bli din nye treningspartner.

Flere studier har bevist at par som trener sammen har et bedre forhold og er mer forelsket i hverandre.

Trening gir deg – svette hender, høy puls og problemer med å puste – alle sammen symptomer som minner litt om forelskelse. Derfor er det en god ide å trene sammen. Mange forteller også at de syns at partneren er mer attraktiv etter å ha trenet sammen.

Shot of a sporty young woman stretching before her workout

 

To fluer med et smekk

Ikke nokk med at dere får mer tid sammen og har en å dele opplevelsen med – både i medgang og motgang, og at det styrker forholdet deres, så viser studier også at man trener mer effektivt sammen med noen. Partnerens tilstedeværelse vil i seg selv motivere deg mer, fordi du gjerne vil vise, hvor flink du er. Det er sånn vi er skrudd sammen som personer, vi vil gjerne bevise vårt verd.

 

Lag planer

For at treningen sammen skal bli suksessfull, er det viktig at dere sammen setter dere noen mål og avstemmer forventinger til hverandre. Er planen å løpe et halvmaraton sammen? Eller er planen at dere skal gå til en dansetime sammen en gang i uken? Har dere noen klare avtaler og mål, er det lettere å overholde dem. Men husk også at dere er forskjellige personer og har to forskjellige kropper. Lag noen mål som er realistiske for dere begge, slik at det ikke blir negativitet og at motivasjonen falder fordi man gir opp på målene. Hvis en av dere liker å trene mer enn den annen, kan fellestrening lett kombineres med solotrening.

 

Hjemmetrening

Dere kan også trene hjemme i stuen eller i treningsrommet, hvis dere har et. Lag en hoppetaus konkurranse – hvem kan hoppe flest ganger eller hvem kan lage flest situps. Dere kan til og med premiere vinneren, for å holde motivasjonen oppe. Den som taper tar oppvasken.

Yoga, er også noe dere kan gjøre sammen. På denne webshoppen kan du kjøpe yogamatter, til hjemmebruk. Om dere ikke vet hvordan dere skal gjøre, kan dere finne inspirasjon på nettet eller ta en prøvetime i det lokale treningssenteret.

Fordelen med å trene hjemme, er at ikke alt trengs å planlegges så nøye.