Vielse i utlandet

En vielse i utlandet er for mange par den perfekte rammen rundt en av de viktigste dagene i deres liv. Bryllupsdagen er noe mange planlegger i lang tid og de fleste ønsker å gjøre noe helt spesielt. De fleste skal jo også på bryllupsreise og dermed kan det å gifte seg i utlandet, være en flott måte å gjøre begge deler på samme gang. Uansett årsak til hvor dere velger å gjennomføre vielsen, er det viktig å sørge for at alt det formelle er i orden. Det er noen papirer som skal fylles ut og sendes til skattekontoret. Dere finner alle skjemaene, rettledning og annen viktig informasjon på sidene til Skatteetaten. Det er også viktig å motta den såkalte prøvingsattesten, slik at dere har det formelle i orden før dere reiser.

Å finne det perfekte sted for vielsen i utlandet

Har dere først bestemt dere for at vielsen skal være i utlandet, kommer den morsomme delen med å planlegge hvor og hvordan. Noen velger et lite bryllup med bare de aller nærmeste til stede. Da er kanskje en romantisk storby som Paris eller Roma det rette stedet. Her finnes det norske ambassader som kan gjennomføre vielsen, og i tillegg finnes det mange flotte restauranter der dere kan nyte en fantastisk middag. Sjømannskirken er også et svært populært alternativ for giftesyke nordmenn. Sjømannskirken finnes på mange steder i verden, så her kan dere legge opp til en flott kirkelig vielse, på et eksotisk sted. Det er like mange måter å legge opp dagen på, som det er par som skal gifte seg. For noen er det bryllupet i den populære filmen «Mamma Mia», som er drømmen, for andre er det et stort og romantisk bryllup på en vingård i Frankrike. Det finnes mange spesialister på vielser i utlandet, så er man i tvil om hvordan det hele skal organiseres, er det helt klart hjelp å få.

Vielser, planlegging og godkjente papirer

iStock_000075605975_SmallBryllup kan fort bli en kostbar affære. Samtidig så er dette deres viktige dag som bør bli slik som dere vil. Det skal skapes minner for livet. En vielse i utlandet kan høres dyrere ut enn det må være. Ofte er slike ting som mat og lokaler billigere i utlandet enn her hjemme. Akkurat som med en vielse hjemme er det antall gjester og alle de andre detaljene dere vil ha med, som avgjør hvor kostbart bryllupet blir. Dersom en bruker tid på planleggingen og kanskje justerer på noen av drømmene underveis, er en vielse i utlandet en mulighet de aller fleste har råd til. Hvert femte, norske par velger å legge vielsen til utlandet. Selv om byer som København, Roma og Paris står høyt oppe på listen, er det også mange som velger eksotiske varianter som Las Vegas eller en sandstrand i Karibien. Noen av nordmennene som gifter seg i utlandet, gjør dette fordi den de gifter seg med kommer fra en annen del av verden. Da er det svært viktig å sørge for at alle papirer er gyldige og i orden, slik at ekteskapet også blir godkjent her i Norge. Hva som kreves i slike tilfeller, kan dere lese mer om på regjeringens sider.