Viktige faktorer som styrker ekteskapet

Det er mange som oppfatter det slik at hverdagen kveler forholdet, at man kjenner at det ikke er noen gnister igjen når alt er gjort og sagt. Dette kan selvfølgelig forebygges med ulike teknikker, råd og tidsinvestering. Dersom du ikke gir forholdet næring, er risikoen relativt stor for at selve relasjonen visner hen og dør, ofte sakte, men sikkert. Ta fatt i mulighetene nå, og styrk ekteskapet for fremtiden.

 

Snakk med hverandre – og lytt til hverandre
Ofte hører man sine kjente og kjære klage over at de ikke blir hørt, ikke blir forstått og ikke blir verdsatt. Dette gjelder begge kjønn, og burde være et fokuspunkt i ethvert forhold: Man blir ikke spesielt aktiv på soverommet eller leken med matlaging dersom man føler seg ensom og oversett. Vi har alle et ansvar for å opprettholde og styrke kommunikasjonen i forholdet. Det er også viktig å tenke på hva man ikke trenger å si, i alle fall ikke ofte. Kunsten å kommunisere er mangeartet. Man behøver ikke prate hele tiden, men å vise interesse for hverandres hverdag er gull verdt.

Playful senior couple having fun in nature while chasing.

 

Vær aktive sammen
Fysisk aktivitet er både godt og sunt, og vil gi dere begge en god fot å sette inn i fremtiden. Dersom dere setter av to-tre ettermiddager i løpet av uka til å gjøre fysisk aktivitet sammen, vil dere begge få en sunn vane som varer livet ut. Pass bare på at dere har bra fottøy, spesielt for skogsturer – som jo er erkenorsk. Noen mener at støvler er best for å unngå vasstrukne føtter, mens atter andre foretrekker å trekke på seg gode Nike sko for bedre demping, spesielt dersom turen skal vare en stund. Å lytte til hverandre er som sagt viktig, og dette er også noe dere får tid til om dere går en tur i skog og mark, eller kanskje dere velger å gå når dere skal på besøk til barna, som bor et lite stykke unna. To fluer i én smekk!

 

Legg fortiden bak deg!
Dette er noe som går igjen så ofte at det nesten blir en vits å ta det med her, men saken er at mange bærer med seg vaner/uvaner, opplevelser og minner fra gamle forhold. Det går ikke an å bære med seg gamle synder eller traumer dersom man vil ha et sunt, godt forhold som varer.