Kunsten å overleve oppussing på kjøkkenet

Det er viktig å fornye kjøkkenet med jevne mellomrom, men det kan være utfordrende når oppussingen er i full gang.

Situasjonen er sikkert velkjent for de fleste. Du er i gang med oppussing hjemme, og på et rom som egentlig alltid er i bruk. Husets kommandosentral: Kjøkkenet. Akkurat hvor intens oppussingen av kjøkkenet blir varierer. Men i verste fall er det snakk om en totalreform, inkludert rivning av vegger og gamle skap.

Resultatet er klart: Det er helt umulig å lage mat hjemme!

Krise på kjøkkenet

Har du barn kan dette bli så utfordrende at du kanskje må sette kjøleskap og komfyr inn i stuen, eller på et annet rom. Men mange har kanskje ikke heller denne muligheten. Og mens noen har leid inn hjelp til å gjøre oppussingen, er andre nødt til å investere timevis med egeninnsats.

Problemet er: Hva skal dere da gjøre med maten?

Hvordan skal en avvikle middagen på et kjøkken som er strippet for alle de ting som definerer rommet som kjøkken?

Takeaway med stil

Svaret er enklere enn du tror, selv om det ikke er sikkert at du har så mye erfaring med det. Vi snakker selvsagt om takeaway. Av en eller annen grunn har takeaway hatt mye lengre tradisjon i land som USA og Storbritannia, enn her hjemme. Der har det lenge vært mulig å bestille kvalitetsmat levert på døren.

Men den siste tiden har dette kommet for fullt også i Norge. Og det har kommet mange nye, interessante apper og nettsider som hjelper deg. Heldigvis, for det finnes jo mange ganger en ikke har tid eller anledning til å lage maten selv. Selv om en ønsker å spise noe som er skikkelig godt.

Som for eksempel når du pusser opp kjøkkenet.

Hva kunne du tenke deg?

Og tro ikke at valgmulighetene er små nå for tiden. Tidligere kunne en kanskje bare velge mellom pizza og hamburger. Men i dag florerer det av mat fra alle verdenshjørner. Spennende mat som gjør et stressende oppussingsprosjekt mer spiselig. I de aller fleste byer i Norge finnes en rekke internasjonale restauranter som kan trylle fram eksotiske retter som for eksempel den indiske spesialiteten- Chicken Tikka Masala.

For hadde det ikke vært fint å få rykende varm mat levert rett på døren. Mat som varmer og inspirerer trøtte oppussere?

En Chicken Tikka Masala, med sin spesialmarinerte kylling som overøses en smaksrik fløtesaus kan redde ettermiddagen eller kvelden. Finn indisk mat her.

Nye krefter til nye ideer

Og med de nye kreftene du får etter et godt måltid, kan du kanskje se på oppussingen med friskere øyne. Kanskje den eksotiske maten fir deg noen ideer? Ta kjøkkenbordet, for eksempel. Er det nå så sikkert at det bordet dere bestemte dere for er det beste valget?

Med de nye kreftene fra et smaksrikt indisk måltid kan du rette fokuset mot alt som har med kjøkkenmøbler å gjøre. Gå gjennom hvert eneste møbel du trenger, og tenk etter på hva du virkelig ønsker deg.

De beste ideene kommer gjerne etter et godt måltid.

Møbler på nett

Og i dag er det enkelt å sjekke hva som finnes av møbler. For alt er jo bare et par tastetrykk unna. Ett av de mer populære nettstedene heter Uno Living. Og der finner du over 5000 møbler og produkter til huset ditt. Det er et stort utvalg her, også av spisebord, så sjekk det ut!

Hvem vet hva du kun finne av inspirerende møbler. Ting du gjerne ikke finner på stedet der du bor. Det er rart med internett – for hvordan overlevde en egentlig oppussing før?