Ta vare på dere selv, interiørmessig

This article is paid and made in collaboration with the mentioned websites in the article

Visste du at omgivelsene påvirker oss? Fargen på sofaen, og måten rommet ditt er opplyst på kan altså utgjøre forskjellen mellom et godt liv eller en sykemelding for depresjon.

Vi overdriver kanskje litt, men det er likevel viktig at du vet at hvordan du har det hjemme påvirker humøret til den som bor i huset i aller største grad.

Ta vare på hjemmet

Derfor kan en si at om du vil ta vare på deg selv og andre som bor hos deg, som partneren din, ja da skal du og din partner tenke på hvordan dere har det hjemme. Hva dere liker, hva dere absolutt ikke liker, og så setter en seg ned for å finne ut hva en kan gjøre for å forandre hjemmet interiørmessig for at det blir en kilde til gode følelser.

Du har kanskje seriøse innvendinger til enkelte interiørelement som allerede er tilstede? Det kan være et teppe eller en stol du ikke liker, eller en interiørmessig løsning du synes ikke fungerer. Eller at den rett og slett mangler, som for eksempel om du synes det hadde vært bedre å slå ut veggen mellom kjøkken og stue.

Eller å sette opp en vegg dersom du allerede har åpen planløsning.

Mange muligheter

Dette er altså eksempler på konkrete ting som kanskje irriterer deg, eller i hvert fall er noe du tenker på.

Men så har du selvsagt de tilfellene der et par ikke ser noen som helst store feil hjemme, selv om de antakelig ville ha godt av en generell oppussing.

Tenk på det på denne måten: Det er alltid lurt å forandre seg en gang i blant. Også interiørmessig. Å flytte en sofa, en stol eller et bord kan skape bedre flyt av energi i rommet, dersom du tror på slike ting. Og selv om du ikke nødvendigvis gjør det skal du likevel være OBS på de tomme områdene i rom du her.

Det er nemlig viktig at et rom ikke blir overfylt, og at tomrommene finnes på rett sted.

Belysning av rom

Et annet viktig aspekt av interiør er belysningen. Dette er også noe av det letteste å gjøre seg. For med mindre du skal montere en taklampe, er det mye du kan gjøre selv når det gjelder belysning.

Du finner mange vegglamper som du skrur enkelt opp selv, uten å måtte rote med ledninger i veggen. Lampemesteren.no har et godt utvalg lamper, så finn vegglampe her.

Glem ikke at belysning, sammen med farger, påvirker våre følelser på en sterk måte.

Grønne fingre

Et annet tips er å bruke mer tid på å velge ut flotte planter. Noen hjem bryr seg ikke særling om å ha planter hjemme, men da mister du gode interiørmuligheter.

Planter er også nyttige med tanke på at de renser luften. De omgjør CO2 til oksygen, og skaper rom det simpelthen er bedre å oppholde seg i. Om du trenger planter skal du sjekke nettbutikken BAUHAUS, så finn utvalget her.