Sjekkliste for bryllupsplanlegging

Dere har bestemt dere. Det skal være dere to for evig og alltid, og for å markere det skal dere gifte dere. Dette er en stor dag som krever mye planlegging, spesielt om dere skal ha et tradisjonelt bryllup med mange gjester rundt bordet. Kanskje kan denne sjekklisten hjelpe dere litt på vei.

Finne dato

Dette er selvfølgelig første steg. Her gjelder det å være ute i god tid. Det nytter ikke å bestemme seg for at dere skal gifte dere om tre måneder. Spesielt ikke om det er kirkebryllup dere ønsker. Lørdagene er ofte fullbooket i lange tider fremover. Og det samme gjelder lokaler for selve festen.

Gjesteliste

Her bør dere sette av god tid til å tenke, slik at dere ikke glemmer noen. Og kanskje må dere utelate noen dere egentlig burde invitert, helt enkelt fordi pengene ikke strekker til. Det er kjedelig å måtte tenke sånn, og derfor velger noen å ta opp et forbrukslån hos centum, nettopp for at ikke pengene skal stoppe de fra å få den siste brikken på plass for det perfekte bryllupet. Ser dere at det blir veldig mange går det også an å dele opp litt. At familie og nærmeste venner kommer til middag, og så kan resten komme når middagen er slutt og bli med på festen utover kvelden.

Forlovere

Her er det fort gjort at noen blir skuffet. Men husk at dette er deres dag, så dere må velge forlovere ut fra deres ønsker. Noen velger å ha flere forlovere, og det er selvsagt en løsning. Husk likevel at det kun kan skrives forlovererklæring av en for hver av dere. Da bør dere i så fall finne viktige oppgaver til de andre også, slik at de også føler seg viktige.

Brudepiker og brudesvenner

Få ting er så vakkert som å se små søte brudepiker og brudesvenner. Dette er et ærefullt oppdrag for små barn, og selv om de aller minste kanskje ikke klarer å sitte helt stille i kirken, hva gjør vel så det? Litt ablegøyer gjør ingenting, og gir en god atmosfære.

Ønskeliste

Denne bør dere ha klar i god tid før bryllupet, slik at gjestene kan begynne å planlegge. Kanskje ønsker dere noe kostbart, som flere kan spleise på. Da må de ha tid til å gå sammen. Tenk nøye gjennom hva dere trenger.

Selve vielsen

Denne må dere også tenke nøye gjennom. Hvilke sanger ønsker dere? Hvordan vil dere dekorere? Ønsker dere en solist?

Lokaler og servering

Huske å sjekke at lokalet dere leier har skjenkebevilling i orden. Så må dere tenke ut hva dere ønsker å servere til middag. De fleste går for tre eller fire retters middag. Skal dere ha levende musikk? Husk å sjekke hvor det er lov å servere alkohol og spille musikk i lokalene dere leier.

Ringer

En av de store tingene, for disse skal dere bære for resten av livet. Og hva ønsker dere at det skal stå i dem?

Det er selvfølgelig mange flere ting dere også må tenke på. Men her er iallfall en pekepinn. Ha en uforglemmelig og vakker bryllupsdag!