Soverommet

Soverommet er vårt aller helligste sted, hvor vi slapper av og fremfor alt kan være oss selv. Etter en lang dag på jobben, samt matlaging og husvask når vi kommer hjem, er det deilig å kunne krype under dynen og bare glemme alt for en stakket stund. Der kan vi for noen timer være oss selv og la tankene vandre. Soverommet bør ha en farge som får deg til å slappe av, slik at du kan kose deg med en bok eller simpelthen bare nyte tilværelsen. Det er vårt fristed for å samle krefter til en ny og travel dag. Soverommet lader våre batterier og fungerer som balsam for sjelen.

Soverommet har ikke lange tradisjoner i Norge

 

Det er ikke så lenge siden at det ikke var vanlig med soverom i Norge. Da ble madrassene lagt ut hver kveld i et stort rom, som kunne være både stue og oppholdsrom. Neste dag blebevarekteskapet.no2 madrassene samlet inn og lagt pent på en benk til neste kveld. Etter hvert begynte man å bygge separate rom, men det var først ut i 60-årene at det ble vanlig med separate soverom for foreldre og eventuelle barn. Den gangen delte gjerne barna samme rom, enten de var to eller flere. Først i løpet av 80-årene ble det vanlig at hver og en fikk sitt eget soverom. I dag tar man nesten for gitt at alle har et soverom helt for seg selv, og dertil har en kanskje det som vi kaller gjesterom. Når man ser tilbake på gamle dager og på hvordan folk levde da, så er det lett å se at de hadde mer sosialt samvær enn det vi har i dag. Den gang var familien mye mer samlet, både på soverommet og ellers. Kanskje er det på tide å gjøre noe med dette?

Moderne soverom med personlighet

I dag finner du tips og inspirasjon til soverommet overalt. Det kan ikke bli stort nok, lyst nok eller mørkt nok. Alle har sine meninger om et soverom, og det er lett å komme i oppussingsfella. Det finnes ikke to hus i nabolaget som har det samme soverommet i dag. Det er heller ikke til å legge under en stol, at soverom og ekteskap hører sammen. Soverommet skal altså gi parforholdet ny energi. Det er ikke bare et sted der vi skal sove for å lade batteriene, men et sted for lidenskap og intimitet. I soverommet starter livet, så sørg for å gi det en frisk start som uttrykker essensen av selve ekteskapet. Det sies at det er på soverommet vårt virkelige vesen kommer fram. Trenger dere et friskt pust i forholdet, så start med å friske opp soverommet! Ta vare på hverandre i en oase som innbyr til glede og avslapning.